Ingebed in het glooiende Heuvelland van Zuid Limburg ligt het monumentale Klooster Wittem. Een unieke plaats met een rijke historie.  Van oorsprong was dit Klooster onder meer het opleidingshuis van de Redemptoristen in Nederland (de mooie bibliotheek herinnert hier nog aan).

Tegenwoordig is Wittem het enige bewoonde klooster in Nederland waar nog redemptoristen wonen en werken.

Pelgrimsoord Klooster Wittem ontvangt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.  Of het nu gaat om mensen die op zoek zijn naar zingeving, spiritualiteit, serene rust,  van kunst en cultuur houden of gewoon zo maar even graag het klooster willen bezoeken. Zowel voor de bewuste pelgrimsganger als voor de vele toeristische passanten, wil Klooster Wittem een herkenbare ‘Pleisterplaats voor de ziel’ zijn.

Tot nu toe ontbrak het aan een compacte vorm van informatievoorziening, die bezoekers van Klooster Wittem bij hun bezoek het verhaal vertelt over de historie van het gebouw, haar vroegere en huidige functie, de neobarokke Kloosterkerk, de verschillende kapellen en de heiligen die in Wittem als bedevaartsoord vereerd worden.

Het project omvat de ontwikkeling van een aantrekkelijke en toegankelijk geschreven vouwfolder, waarin al deze facetten in tekst en beeld een plek krijgen.

De folder wordt bij de balies van receptie en boekhandel aan iedere bezoeker gratis meegegeven.

 

Uw steun is van harte welkom!

Wilt u dit project van Klooster Wittem mede door financiële steun mogelijk maken?

Klik dan hier om uw donatie mogelijk te maken. Alvast hartelijk dank hiervoor!